Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snö och kyla, sol och själsfrid

Snön har kommit, och med den kylan.
Jag älskar när allt blir vitt och ljust,
när snökristallerna glimmar i solljuset.

Men min kropp gillar inte kylan alls,
så det blir ett ständigt bråk om och när
jag skall gå ut, och njuta allt det vackra.

Eftersom kroppen protesterar å det grövsta,
och talar om att går du ut nu så kommer du att
få betala med värk i alla dina leder och muskler.

Men mitt hjärta och min själ säger gå...gå och
insup allt det vackra det ger dig en lisa för själen,
då kan du hämta ny kraft och styrka därifrån.

Och jag ler åt mig själv, tar på mig mina varma kläder
öppnar dörren kliver över tröskeln och vet att
något fantastiskt väntar mig därute i solens sken.







Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-15 15:52



Bookmark and Share


  den nakna poeten
härligt skrivet Bravo !!!
2021-01-16
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP