Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årlig kongress

 

På min terrass har krypen årlig kongress

med middag o diverse drycker

disputerar o rådslår utan någon stress

o dryftar vad de dom anser o tycker

 

Den bitska Myggan Ina hon säger så bister

"Jag är missnöjd med vårt samarbete"

hon ser på den lus som är insektsminister

o han blir sprutröd i sitt anlete

 

Men då säger Humlan Hugo "Ta det lugnt!

Ina du förhastar dig nog litegrann

förvisso väger ditt ord mycket tungt

men vi ska lyssna till gemene man"

 

O Fjärilen Fjodor han grymtar indignerad

citerar sin gode vän Malen Målle

"Den som inte kan vara sansad o verserad

han må bära det öknamnet stolle"

 

Getingen Gerd hon försöker vara käck

"Nej nu tar vi det hela från början"!

O Gneten Gert skubbar oroligt sin häck

o kikar sen på Nyckelpigan Örjan

 

Nu reser sig Spindelfar på vingliga ben

o alla höjer då konjaksglasen

"Nej nu hugger vi väl in på karre´n

o låt oss för böveln bli i gasen"!

 

Då sisar Syrsan Siw så försynt i ett hörn

"Sen ska jag spela på min fela"

O Myran Tyra hon ger Biet Berra en törn

säger "då kan vi bugga o kela"

 

Så skålar krypen för framtida sessioner

i en härlig sommaratmosfär

Bromsen Brutus bjuder på pyttemeloner

o ingen gör en fluga förnär"

 

Bs-06

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 463 gånger
Publicerad 2006-07-19 19:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En favorit. Du skriver underbart, det är så underfundigt, rande och med så mycket fantasi. Ren Poesi, i sin rätta form!
2006-07-20

  Howlit
*asg*...igen...

Kan ju säga att dom haft förfest på min skinka. Hrmpfff

Inte lustigt de är så tjocka å feta de små krypen.

Om igen Bodil... vad ska man säga... mer än att du regerar verkligen med dina underbara texter och rim..

Jaa... vad skulle Poeter.se va utan dej? Vill inte ens tänka så... får otäcka drömmar när jag lägger mej då. ;)
2006-07-20

  Daniel_78 VIP
efter kongressen är det efterfest för alla krypen
på smådjurens partaj ;)
2006-07-20

  Rune Thorsell
Världens skräckscenarium: Poeter.se utan Bodil! För detta bevare oss milde herre Gud!

Kram Bodil - Du oförlikneliga! Rune.
2006-07-19

  Madjori
Humor, humor, humor igen ....gillar *asg*
2006-07-19

  Björn Donobauer
Det belönas med ett brett garv från myggbett till bromsknöl...
2006-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg