Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidvattnet i staden som Gud glömde


staden sköljs
i natt
av ett tröstlöst regn

tystnaden går
tyst över taken
kikar in i fönster

flimrande tv-bilder
lyser blått
skickar ut
meningslösheter
till folket

folket
i staden

landet

jag lägger tillrätta
och ordnar
tankespår
mellanlandar
i detaljer

människor
marionetter

stad
natt
regn

det ekar någonstans
jag tror det är i mitt huvud

eller bara tystnaden
som studsar mot sig själv

jag lägger tillrätta
utan att vara
tillrättalagd

aldrig marionett

detta regn
sköljer mig fri
i natt




Fri vers av Nikon32
Läst 97 gånger
Publicerad 2021-01-22 17:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikon32