Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglarna.

I mitt ensamrum
Mitt svarta hål
I mitt eget universum
Dit ingen någonsin nått.
Där i den tysta tillvaron
Känns allt rått och strävt
Kylan svider i huden
Och mörkret förvrider mitt sätt.
I mitt tomhål
Där mitt hjärta en gång satt
Där vilar djävlarna
Väntar på nästa fest.
Där smyger hyenorna
Och gamarna som slåss
Alla varelserna
Som vädrar blod och kött.

Och änglarna väntar
Tålmodigt på min skräck
På att jag vågar kalla på dom
Att jag tror på deras kraft.
Som väktarna vid livets port
Öppnar sig sinnet,
Ljuset tränger in i mig
Som den blixtexplosionen
Som äntligen väcker mig.

Jag hyllar änglaskaran
Hyllar livets magi
Jag vågade lita på
Att jag nu har hittat hem.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-23 07:08



Bookmark and Share


  Magica VIP
Mycket stark text, med hoppingivande vändning!
2021-02-01

  Nicke Pistol VIP
Som sagt, ännu en gång, tolkningar är för betraktaren. Lev gott.
2021-01-23

  Larz Gustafsson VIP
Men det har aldrig fallit dig in att hylla Honom som skapat änglarna, Jesus Kristus?
2021-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP