Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart hål

Jag har ett svart hål inom mig.
Ett hål som har slukat episoder
och människor som jag har
upplevt under årens gång. För
alltid förpassade till en värld
som inte längre är tillgänglig,
kanske av minnet förträngd.
Omöjliga att namnge eller att
länka till något förgånget.
Hur kom det sig att…? Vem
var du som…? När blev…?
Vad hände med…? Svaren
uteblir. Minnet är blankt.
Men det leder till eftertankar.
Kan jag spåra dunkla aningar
som leder mig in i det svarta,
och tänder gnistor? Bloss av
pyrande minnesflagor i det
fördolda som återskapar bilder.
Väcker sovande, domnade
fragment i det hål där min
levnad blev snöpt, bestulen.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 122 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-04 09:54



Bookmark and Share


  Hannas
Åh, så berörande! Och tragiskt att "... min levnad blev snöpt, bestulen."
2021-02-07

  Solstrale VIP
En bra text som just ger reflektioner! Tack!
2021-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström