Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omvänd törnrosadikt



När du banar dig fram..

 

Genom mina rosors

snåriga taggridåer

låter du ditt svärd

falla skarpt

det klingar när metall möter sten

bortanför rosenranka 

 

Klirret av dina inbrottsförsök

väcker mig klarare än din eventuella kyss,

om inte solens hetta

mot  nyavskuggade fönster

gör det först.

 

Måste du skövla skönhet

för att komma till min bädd? 

Vad gör du då med min

hundraåriga förundran?

Viftar undan den som

spindelvävens miasmer?

 

Jag tror jag sover lite till

och väntar på ett annat svar 

än det din klinga ger min mur

och mina rosor. 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 355 gånger
Publicerad 2006-07-20 11:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En vackert flytande text, och en helt underbar ut-och-in-vändning av det sedvanliga perspektivet!
Den här ska jag bokmärka!!
2006-07-20

  Helene Månsson
är hon ivrig att komma fram tror du? När hon massakerar dina rosor? /H
2006-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer