Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

motsägelsernas väntrum

på britsen ligger tystnaden
stirrande i väntrummets luktlöshet
önskar en sista fläktande doft av jasmin
en ohörd förhoppning
i sängvätarnas osynliga rike
där takfläkten överskuggar bevisen

på väggen jagar tiden
en äldre man med skägg
som under armen bär en blomma utav plast
med ordination och recept mot sin lungsjukdom
liggande vid receptionistens telefon

klämtande börjar tystnaden
sakta resa sig från brunblekta britsen
utstöter hyenans skratt
och går




Fri vers av sompio
Läst 440 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-20 14:59



Bookmark and Share


    Tekla
Har du suttit i ett väntrum på akuten eller liknande när du skrev detta? Jag har befunnit mig liknande situationer, men har aldrig lyckats uttrycka demså väl i ord. Du målar upp fantastiska bilder!
2006-07-21
  > Nästa text
< Föregående

sompio
sompio