Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(inpossibilie humanum mobile est. ..?)


Utskick i den spruckna vänskaps-idyllen



Att krossa en illusion
Är inte svårt.

När det är de andras
illusioner om dig


Men känns när det är
Din egen om dig själv

Då känns det ordentligt
att ta sig ur sina egna
krossade Spegelskärvor

Fördelen är att man
kanske blir mer för
-stående mot andra

Men andra blir mest
Besvikna när de fått
Sina illusioner om dig
så plötsligt förstörda


De var aldrig dina
Sanna vänner

Bara vänner till den
Illusion de såg dig
så hänförd utföra

Du sökande trollkarlens
Lärling i mänsklighetens
Föreställnings värld

Är ändå det bästa med
Människan det som inte
Syns men kommer fram
Ibland vid kriser

När du minst anar det
Trots allt,mot ditt för
- modade alter ego

Det är din sanna vän.
Hos den du minst
anade det.

Medmänskligheten
med sin förlåtande
värme. ..Trots allt.









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-02-21 07:39



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Den krossade illusionen är nådd
jag är ej förstådd
kämpar i min ensamhet
mot en överväldigande enighet
hoppet till mitt sanna hjärta står
om det fortfarande slår
2021-02-21

    Lena Staaf VIP
Vänner som tror att de gillar en men det är bara bilden som de själva konstruerat som de gillar. Men verkliga vänner, för dem som man kan visa sig i all sin skröplighet, de är guld värda.
2021-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP