Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långt om länge

 

igenfylld av moln
är ångesthimmelen
jag står i sluttningen
gruvar mig
stirrar över dagbrottet
mitt hudlösa gränsland
öppnar sig alltmer
här nedanför
oförmögen varje handling
med centrifugerande inälvor
och tankestoff
oron fyller vibrerande
mitt vacuums mitt




Fri vers av Per Rydberg
Läst 192 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-22 21:02



Bookmark and Share


  Monica Lindgren


Dikten är verkligen laddad med ångest, tomhet och kanske rädsla. Fast ångest är ju rädsla - för något obestämt.
2021-04-24

  Solweig Jansson VIP
Hudlös text, intim - jag står där med dig ! Tack !
2021-04-23

  Monika A Mirsch VIP
"oförmögen varje handling
med centrifugerande inälvor
och tankestoff..."
I presens skildrar du mjukt vår verklighet - den egentligen outsägliga - Tack!
2021-02-23

  Briza media
Tjusigt och bra beskrivet! Fina formuleringar.
2021-02-23

    Lena Staaf VIP
Vackert och intensivt formulerat om ångest inför ett viktigt beslut. "Mitt hudlösa gränsland" - väldigt fin formulering.
2021-02-23

  Minkki VIP
märkligt att det svåra kan formuleras så enkelt och avslöjande, som att plötsligt ställa sig i poetens skor
2021-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg