Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För den efterkloke.

Högre makter saknas vid tomgång. Låt oss sjunga genom livets dans i en parallell verklighet där endast minnet gör sig glatt.

Låt oss, låt oss, låt oss. Sjunga kring midsommarstången med ett stämband som endast känsla rättfärdigar.

Jag borde ha lyft oss, högt, så högt att fåglarnas avund skriker i vindens hastighet. Men ack för den efterkloke, för visst är man som klokast med facit i hand.
Dumförklarar sig för att svaret alltid funnits framför näsan på när man har en blodad tand.

Den som skrattar bäst skrattar sist brukar klyschan säga, men jag vet, så säkert så säkert, att ingen av skrattar från hjärtat sitt.




Fri vers (Fri form) av envardagstanke
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-03 14:35



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tomgångsteologi?
2021-03-03
  > Nästa text
< Föregående

envardagstanke