Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Antites, kortare övning. Hoppas jag fattat instruktionen rätt? En av mina första dikter här på sidan, återanvänd i övningen Assonans. Originaldikten kommer först, sedan den spegelvända antitesen.


till en sten, för tredje gången

 

snälla

kan du inte vara som en källa
bara vila stilla
limma himlen till dig

det mesta far ju bara kring

om du kunde tystna nu och lyssna
sitta bara titta
sikta inte missa

jag ber om nästan ingenting

bara lite väntan utan längtan
bara lite benhårt spänd förväntan

inte vilja skilja
någonting från ingenting

 

dumma

kan du inte bara sluta flumma
sätta lite fart
himlen faller snart

det mesta står ju bara still

om du kunde vakna nu och lyssna
sikta inte dissa
rikta inte missa


jag ber dig ju om någonting

ber dig nu att ända denna längtan
denna allt förtärande förväntan

den som bara vänjer
någonting vid ingenting

 

 

 




Skapa | Skriva av Nanna X
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-05 07:20



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tänkvärt och lyckat.
2021-03-18

  SatansSon VIP
gillar stenhårt. bra nanna.
2021-03-06

  Nanna X
Ändrade sista stycket, tack till TrollTörnTrappan för tips!
2021-03-05

  TrollTörnTrappan VIP
...äntligen nästa övning! Skulle helst haft mer tid på mig fullborda förra. Antiteser tycks som ett fält jag behärskar bättre än metaforer?!
2021-03-05

  TrollTörnTrappan VIP
Skillnaderna framkommer i tydliga penseldrag! Och du behåller rytmen bra.. Sista stycket kan dock andemeningen synas mig samma i..?
2021-03-05

  Maria Sundelin VIP
Finns mycket rörelse och känslor i denna
2021-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X