Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bildbevis för att snömannen/sandmannen var här på Ribersborg. Om ni zoomar in ser ni möjligtvis människospåret till vänster i jättespårets hålfot. Foto av Nanna X, Ribersborg 8/3.


jag ger upp

 

en man dummare

en man kanske alltför klok

hon föll emellan 




Bunden vers (Haiku) av Nanna X
Läst 317 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-03-10 15:10



Bookmark and Share


  Millner VIP
Spot on! Tänk att nu behöver jag inte kämpa mer för att förklara detta. Tack.
2021-03-23

  lodjuret/seglare VIP
Frågan är väl om 'dumhet' är könsbundet och om 'dumhet' bara är ett tyckande av någon som blir besviken på egna förväntningar. Det finns kanske spår av förklaringar på i stort sett 'allt' beteende. Fast 'spelad dumhet' finns ju faktiskt, inom fiktionen såväl som i mera verkligheten. Korta texter brukar kunna vara som 'talande', något beroende av vem läsaren är just då, samt om det är 'tisdag eller torsdag'. Även 'intelligens' brukar var avhängigt vem som bär på möjliga förväntningar samt besvikelser. Vad är egentligen 'dumhet'? Går det alls att definiera, annat än som 'att inte nå upp till' någon annans nivå?
2021-03-21

    Lena Söderkvist VIP
Låter som valet och kvalet.
2021-03-18

  Anya VIP
Spännande....ska det stå.
2021-03-16

  Anya VIP
Spänning. Min man brukar se Finding bigfoot emellanåt. Jaa vad ska man tro?
2021-03-16

  SatansSon VIP
snömannens spår kunde jag inte se.
2021-03-12

  TrollTörnTrappan VIP
Lagom lär ju vara bäst!?! som en syntes mellan (m)antiteser...

Spännande att söka få ihop bilden med texten - medan titeln förstod jag inte alls nån koppling till... förmodligen uttryck för frustrationen i att aldrig spela på samma level (som varken Goliat eller David)?!
2021-03-11

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivning med få ord
2021-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X