Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

har du tid en liten stund?

har du tid en stund?
att lyfta blicken mot himlen,
och andas djupt in?
naturen kan vara så läkande,
så uppväckande av sinnena.
ljuden av fågelkvitter, porlande vatten,
vindens vinande runt gistna husknutar.
och regnet, smattrandes mot löv och tak,
åskan som mullrar och blixtens knall.
de vackra färgerna, från tidig vår till sena hösten,
doften av blommor, gräs och nyslaget hö.
den känslan, av solen som värmer,
vinden som svalkar din varma kropp.
och doppen i sjö och hav,
hur underbar är inte jorden?
haren som hastar och spanar, räven som kikar nyfiket.
ekorren som hoppar mellan träden, i sin jakt på energi i maten..
rådjuren som betar, lyssnar, inga hot får närma sig.
och skogsmusen som kilar kvickt iväg.

ge dig själv tiden,
att lyssna, känna och se.
ladda batterierna,
innan vintern är tillbaks.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-14 01:32



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En naturlig dikt som sätter fingret på hur lätt man kan ingå i just det naturliga. Det krävs ju liksom bara att man låter bli att göra det så svårt. Att mitt i allt det konstgjorda välja det naturliga i precis varje årstid. Vi möter snart våren:) Tyckte om flödet i dina ord och att de väckte frågan om vart man lägger sin tid.
2021-03-14

  Kensy65 VIP
En fin naturnära text som fler borde ta till sig, att öppna sina sinnen för att uppleva det stora under som sker i naturen!

2021-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP