Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
inräknas såsom Gräns #31


Alla Goda Tidningar Är Tre (ren inbillning)

 

 

Styr in på återvändsgatan där bara nummer 3 har tidningen. Ännu en gång ligger där i främre cykelkorgen exakt tre exemplar, just här!!! Brukar ha uppbunkrat mellan två till trettio tidningar, sällan bara tre.

 

Oavsett i vilken ordning jag tar alla gatorna, oavsett hur ofta jag fyller på därframme och oavsett många tidningar som återstår, så noterar jag trenne vid 3:an. Känns magiskt! Även om det skulle rymmas inom alla sannolikheters ramar...?

 

Senast förstärktes min förundransfullhet av att "...tre..." samtidigt nämndes i podden jag lyssnade på. Liknande sammanträffanden kommer väl att ske många gånger i livet [i synnerhet som de flesta gator innehåller ett hus nr 3 och de flesta program kommer att nämna något med tre]. Det märkliga är kanske snarare att jag lägger energi på att lägga märke till förhållandet?!?

 

Tja, min hjärna gör iofs mer än så... Om där är framlagda sju tidningar, varav tre vikta åt höger och fyra vikta åt vänster, och mina fingrar naturligtvis fiskar upp den "i mitten" - så förtjusas jag i samma andetag över hur 3+3 återstår vid 3:an, fastän antalet snarast bör formuleras såsom varandes sex.

 

Vid ett hus nummer 42 brukar antingen fyra eller två tidningar återstå, sällan tre. Möjligen hinner jag omedvetet förbereda för att detta förhållande skall råda då?? Eller som sagt så ser man de symmetrier man vill se, och blundar för resten av alla fall...?

 

Emellertid misstänker jag att tre-tendensen kan ha med katten att göra. Ty den ligger ibland där på deras stentrappa, och stirrar på min uppenbarelse. Som genom sitt tredje öga eller från ett magiskt plan...! Kanske har själva platsen något kraftfält - varigenom skilda fenomen silas och tenderar inordnas i matrisen 3...?

 

Sådär trodde jag oftare förr i tiden - eller försökte åtminstone tro. Ingen slump fanns, ansåg jag. Nuförtiden inser jag att världens oändliga variationsrikedom kommer att frammana även de vackraste exempel titt som tätt.

 

Mönstren tycks mig mindre särskilda nu, mer allmänna - om än jag drar mig för att kalla dem slump. Varje system är trots allt byggt av regelverk som inkluderar påverkande faktorer - inget kan bli precis hursomhelst, lika lite som totalt förutbestämt.

 

 

 

 

 

 
Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-21 12:15Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Precis som Beck, tror jag inte på slumpen.
2021-03-21

  Nanna X VIP
Håller med Minkki om att siffror är prima, själv drömde jag i natt att jag vikarierade som matematiklärare och gömde siffror som eleverna skulle leta upp. Det där att "ingen slump finns" har ju blivit ett slitet uttryck, jag tror som du att det finns både mer allmänna mönster och mer särskilda. Tror mig ganska ofta också om att känna skillnaden.
2021-03-21

  Minkki VIP
ja, siffror är kul - jag blir alltid extra glad när jag sätter mig i bussen och ser att klockan visar 19:42, det kan aldrig bli rättare än så. Analogt är att stiga på i buss 78 som påminner mig om hur gammal jag blivit. Andra siffror är sedan mindre personliga men alltid roliga att leka med, tretalet uppfattar jag som påminnelser om Treeenigheten, att vara sedd - och så har vi ju oändligt många primtal att syssla med. Siffror är prima ;)
2021-03-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP