Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Finland är covid 19 inte heller någon lek

 

skrev som hon älskade 

febrilt och finstämt 

 

lika ödesmättat tungt likt kvalen 

hos den empatitörstande 

 

Tänk att vi fick tre år. Tio tår. Hud som 

spänner runt liv så olika i känslan

 

Hon tränar på så mycket 

tränade så intensivt för att se en mening 

med vårt möte 

 

Intensiteten ligger kvävd 

och friheten så nära 

 

Gudarna loskar i olika riktningar och 

om jag håller blicken fast och stilla 

ser jag den rätta gudens ljus i minnet 

av vår egendomligt starka kärlek 

 

han skriker inte håller tag i mig just 

när repen glider greppet släpper 

 

när galenskapen i mig inte orkar hålla 

dessa två skilda starka känslor för er två 

 

alltid ni två. Guden föser mig in i tacksamheten 

förser mig med tio års kunskaper och ger mig

på allvar den förskräckliga insikten någon 

sekund innan det brister, du ramlar och jag 

måste glömma allt om kärnan inom mig 

 

guden stoppar dig i raseriets ögonblick 

i stegen fram fram mot segerns hämndens 

vyer. 

guden vet redan allt om gränsen för vår 

potential vet redan att den viktigaste 

striden var den mellan dig och mig 

 

Guden ser med sorg på min skuld 

med trötthet på ditt panikletande

efter borgerlighetens plagiat 

 

den här vita boken dryper av en kärlek 

ingen av oss någonsin kan glömma 

inget någonsin på allvar kan härma 

 

och trots det ropar hon till bäckarna träden 

om nåd om hoppet om att kanske kanske 

finns det något viktigare större 

 

döper det till friheten och kampen men 

vet när litenhetens lampa lyser 

 

vet i själva verket hur det gnisslar vänder 

sig vet hur tvivlen rasar över forsar 

 

hur en fågels läte parar sig med känslan 

av en vår som alltid kommer enbart vara vi

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-26 01:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP