Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min natur

jag var barnet som de andra barnen var rädda för på barngymnastiken
en femåring som var vildsint av iver och tävlingsinstinkt

jag var tonåringen som argumenterade mot lärarna
och fick höra att hon kunde bli vad som helst

jag var hon som fick alla killar hon ville ha
men inte nöjde sig med vinstens sötma utan sökte vidare

jag är sjuksköterskan som slåss för en god vård
jag brinner av ilska när de skyddslösa inte värnas

jag är kvinnan som nästan slocknat
som har svårt att be om hjälp och ta emot tröst

jag är människan som behöver vara fri
för att känna livslust och kreativitet




Fri vers av Väsensskild
Läst 68 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-01 20:25



Bookmark and Share


  Horace
Frihet finns inuti och hela långa vägen ut
Mitt i vår mittersta mitt älskar vi lika bra
I det mittersta har vi funnit oss själva
Inte längre du i dig och jag i mig
Utan vi i kärleken lika i världen
Det hänger på vårt goda vi
Efter revolt dags att leva
Friheten tas varje dag
I små goda portioner
I barnens kärlek
I suck och tår
Ett andetag
En timme
Idag
2021-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild