Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dra sig till minnes. ..




Det rullar en skottkärra
Igenom trädgårds lunden

Fylld med torkade tårar
Bittra svek,fjolårs löv.

och vissnade rosen kvistar
bort mot komposthögen

Och vid kyrkgården vilar
alla de nära o kära

Som gått hädan och ej
Längre kan stötta dig

Det rullar en skottkärra
Igenom trädgårdslunden

Med det förgångna


Nu finns det inget som
Kan locka dig av det

som farit bortom kyrk
-backen med yster Vind


Och i gamla släkt-rabatten
vajar Kaptenlöjtnants
och Lilje blomster knoppar
att mogna upp sig

För det kommer alltid
något som skall återfödas
till Den som kan ta emot.



Det rullar en skottkärra
genom en trädgårds lund

Tömd av det gamla in till en
Öppen väntande garage-port

Medans kvällljuset silar
mellan Lärkträdets grenar
med sina skira ljusgröna skott

Och en människa som snart
Ska drömma ljusa drömmar
Under rena vita lakan igen

Trots allt. ..


Och på andra sidan gränsen
Väntar människor på mörkret

Att få fly in till ett land där deras
egna drömmar kan få bära frukt

Igen utan fruktan att bli bort
-sprängda för att man var av

felaktig sort och bara förtjänade
att helt utplånas. ..

På ett jordklot som kallas
för Tellus,där människor
av olika sorter bor. ..

Och där skapelsekraftens
heta längtan ännu Gror.












Fri vers av Sefarge VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-03 17:33



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Tjusigt och det eviga. Kretsloppet alltså.
2021-04-08

    Lena Staaf VIP
Vackert med ett stråk av sorg över förgängligheten.
2021-04-04

  Kungskobran VIP
Mull skapar liv, livet blir till mull i evigt kretslopp
2021-04-04

    ej medlem längre
Jättefin dikt
2021-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP