Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rotlös

Där Neanderfloden delar sig i två
Trängdes alla minnen
Uppslitna med roten,
Varsamt torkade
Nattskatta, bolmört, renfana
Ingen minns längre
Hur de lät, i drömmen
Likväl, undrar jag
Vilket namn som var mitt
När jag lades i tjärnen
Den gången, när månen stod i nedan
Hopbundna lemmar, blänkande stål
och näckrosens rötter
Sjöng mig i dvala




Fri vers (Fri form) av Asynja
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-03 18:47



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Att läsa den är en ritual i sig.
2023-02-26

  Domenico VIP
Nymphaearötter och ritualer...sällsamma sagor att förlora sig i...
2021-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Asynja
Asynja