Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betänksamheten




Om du inte känner
dig värdig i livet

Och livet inte känns
värdigt i dig.

Gå upp till bergsklacken
Sitt en stund bland de

Vindpinade,susande
månghundraåriga
Martallarna. ..

Betänk vad allt de gått
igenom-utan ord

Där de lever knappt
utan någon jord

Men med seniga
rötter

Och inte kan ta sig
därifrån

Så känns det genast bättre
När du lämnar dem efter

ett tag med större distans
Till det egna levnadsödet.







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-04-07 08:33



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert, väl tänkt och diktat! Naturen är en läkande kraft.
2021-04-07

  Kungskobran VIP
Ett liv på vind sol och vatten
Fint fångat av dig
2021-04-07

  Scarlett Miryam VIP
"Man blir som man umgås"?
(Det gör en nog gott att vän-slas med martallarna, riktig närhet säger så mycket utan ord.)
2021-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP