Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är inte först


Vi är inte dom första som sagt
\"för alltid\", men egentligen bara menat
\"så länge vi orkar\".

Och vi är inte dom första,
som sover i samma säng,
men befinner sig på helt olika planeter.

Vi är inte de första,
som håller käften vid frukosten,
för att vi inte har något att säga,
och vi är inte heller de första att
tycka att kärleksförklaringar
är grymt överskattade.

Och vi är inte dom första,
som håller varann i handen
utan att riktigt känna den
andres hud, för vi kan inte glömma
flirten i mataffären.

Och vi är inte dom första,
och absout inte dom sista,
som bara är kära i tvåsamheten

och inte i varandra.




Fri vers av Linda Antoinette
Läst 602 gånger
Publicerad 2006-07-22 20:55



Bookmark and Share


    Sandra Odhage
Riktigt bra och träffande dikt. Många är inte kära, men vågar bara inte vara ensamma.

//Sandra
2007-01-01

  Jewel_x
Oerhört sorgligt och sant ... Naket och ärligt, och det är då det blir om bäst! Jätte bra!
2006-10-24

  Tove Meyer VIP
oj...träffsäkert. det är nog många som delar dina tankar...tyvärr. bra skrivet!
2006-08-27

  Linen
När förälskelsen blir slentrian och vardag - ändå håller vi så hårt i den där handen som vi känner så väl utan att känna den! Det var en fantastisk bra dikt som beskriver något som berör så mycket och så många!
2006-08-24

    Fetlyrik
J-a bra beskrivet, och ni är inte de sista heller. Jag har ofta sagt att folk är kära i kärleken istället för personen i sig, personen reflekterar bara känslan av att slippa vara ensam vilket man luras av.

Bra gjort.
2006-08-11

  Robert W
nej, vi är bara repriser och färglösa upprepningar,
inte ens solen är ny, allt är gjort och förbi.

dikten är förbannat vacker i mitt tycke.
2006-08-04

  Sofia i hatstaden
Oja, vad fint!!! Sorgligt o så låter det lite självironiskt på ett sätt, du förstår nog hur jag menar!
2006-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Linda Antoinette
Linda Antoinette