Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Molnfarare o stigfinnare emellan



Så kan det gå
När den stora
Aspen är ned
-fallen o Kungs
-örnen har nåt
annat att sitta
och spana på

Några meter
Från veranda
-fönstret ett
Drama in bland
Träden,uppe i
dess grenar skall
Snart den stora
Grönskan öppna
upp sig. Ingen
sörjer en 80-årig
Asp som snart
skall bli till ved.
Och spraka skönt
I kaminen när
Hösten kommit
krypande med
sitt kyliga mörker.
Och ute på åkrarna
Far Örnen på jakt
Efter en harpalt
Att föda sig och sin
ruvande käresta.

Runt trakten frodas
ännu hoppingivande
Viloträd under svävande
Äventyrliga Cumulus
moln utklickade i jämn
-rätiga rader. ..

Där livet åter börjat
föda sig själv igen.

Och där mänskliga
Kroppar befinner
sig i en hembygd

En del i flera generationer
Och andra bara tillfälligtvis

som dagsländor i tillvarons
annalkande Stormbyar.

Där inte ens traktens
största vackraste susande
Asp undkom



Den osynliga kraft ingen
Kan
se men alla kan känna.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-15 07:48



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Förändring och förankring sida vid sida.
2021-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP