Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du frågar vad jag gör med  dig och varför



Avsikt

 

Varje höjd
jag flämtande nått
har haft en märkning,
trigonometrisk punkt.

eller så har vita markörer
med text: rör ej
paljetterat landskapet
för mätning från ovan

Det är vad jag gör
när jag varsamt
som en mätarlarv
passmäter ditt liv

handsbredd för handsbredd
trigpunkt för trigpunkt
från höjd till höjd
med dalarna som vila

inte för att äga
bryta malm
beskatta eller sälja
nej bara för att förstå

bara detta
att förstå
vad jag redan sett och älskar
är min avsikt med mina besök

i din  topografi 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 507 gånger
Publicerad 2006-07-23 07:06



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Det är lustfullt att läsa en dikt som är skriven på detta sätt...om jag får säga min mening skulle jag säga:Detta är genialt!
2006-07-23

  BitterSweet
Denna dikt gillar jag mycket... den är häääärligt och jag förstår att din lilla C, njuter i fulla drag av din uppmärksamhet!

Kram

PS. Jag vill fråga dig igen om tiden, du vet, det vi pratade om när du var här.
2006-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer