Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övar mig på tålamod

Jag övar mig på tålamod
om någon prövar det.
Väljer känna ett jämnmod,
istället för förtret.

Jag tränar på självkontroll,
och tygla mitt humör.
Undviker allt gammalt groll
som bara illa gör.

Jag övar på min vakenhet,
att urskilja allting.
Kan iakkta och märka det
som sker runtomkring.

Jag övar mig på acceptans,
vill tro allt löser sig.
Att ödmjukhet och tolerans,
ska vägleda mig.

Jag övar ständigt att förlåta,
och vända kinden till.
Att få svar på livets gåta,
är allt själen vill.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-04 13:46



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En väldigt bra attityd till livet, som du nog själv vinner på i längden! Bra dikt.
2021-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP