Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En växande mosaik

Jag går sönder, igen och igen och igen. För varje fragment som jag limmar tillbaka så flagnar en ny, lossnar, faller i gruset.

Men jag fortsätter, så länge cementen räcker, så länge jag kan återskapa mig i den bild som jag så tydligt ser bakom stängda ögon. En vacker mosaik, av miljontals smulor från den själ som värker så i detta nu.

Men jag vet, jag förstår, jag hoppas, jag längtar den dag som smärtan repelleras mot den glansiga, skinande lim-ytan som utgör det innersta väsen.

Den man - stöpt i sorg, lycka, vrede, melankoli, eufori samt zen-liknande apati. Den man som jag gladeligen utvecklas till, den man som jag ser när jag sover.




Prosa av Linkan
Läst 100 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-07 14:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linkan
Linkan