Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nedtyngd av

 

 

barfotaklafs mellan tårna

gyttjesteg framåt grumlet

är känslor i dybottnars närhet

som om  min källarförråd är

breddfyllt här i tidens nu

 

 

luften kläs av

ögondimmans

tjocka päls

som blindgör mej

för allt omkring

 

och ingenting

nej ingenting om vår

som livet sår

når närheten av uppdämd majbäck

 

stigen mottar

samma skygglappspår

som förut

 

min ankarkättings krok

hopp att ändå sipprar

droppars dripp

ur gammalt sprucket kärl

min trötta andedräkt

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-10 11:44



Bookmark and Share


  Minkki VIP
dikten ger mig intryck av progredierande gråstarr
2021-05-13

    Lena Staaf VIP
En vacker och vemodig dikt om att inte förmå sig till att öppna sinnena för våren.
2021-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg