Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slungar och Faller

 

För varje David

som Dräper sin Goliat

Går hundra som slungar och faller.

Dårar som kunde blitt hjältar

Eller hjältar som brann och försvann

 

Du var den Sten

som svek och skråmade jätten.

Jag var dess slungande Hand.

En dåre som levt för att leva

Tills jag upplevt och levt

genom allt

 

Så upp tornar skuggan mot pojken.

Medan stenen förblir blott en sten.

En pojke att krossas av jätten

En av hundra som slungat

sin sten

 

Fråga mig aldrig

varför han slutat skratta

varför näven är sårig och slapp

Här hedras inga tursamma jävlar

...inga blodiga sår utan rapp




Fri vers av Andreas Safer
Läst 556 gånger
Publicerad 2006-07-24 01:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andreas Safer
Andreas Safer