Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett osannolkit förhållande

I min gamla skola
finns planscherna kvar
på biologilektionen
kunde jag alla svar
vi möttes i smyg
min lärarinna och jag
för i unga pojkar
var hon väldigt svag

Vi älskade varandra
där på skolsalens golv
hon var trettioåtta
och jag var bara tolv
visst var det galet
ja det förstår väl alla
men för frestelser
är det lätt att falla

Hon lärde mig så gärna
om blommor och bin
betygen var strålande
jag tyckte hon var fin
för en ung grabb
var det rena paradiset
lära kärlekens fina
på det mognaste viset

Vi berättade aldrig
om våra fina sessioner
allt det vi lärde oss
av privata lektioner
jag vandrade vidare
i livsföringens dekret
minns det vackra
som en stor hemlighet

Nu är hon gammal
med knut i nacken
hon bor i lägenheten
där nere i backen
vi träffas där ibland
i äldreboendets berså
hon minns ingenting
av det som hände då

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 315 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-24 07:06



Bookmark and Share


  Yrre VIP
förstår din tanke, dock är det ju ett rejält övergrepp du beskriver på ett vackert nästan sinnligt sätt, tyvärr kan jag aldrig tycka det är okej.
2021-05-28

  bibbi ahrnstedt
Fint, härligt att läsa
2021-05-26

  Maj-Lis VIP
Sant eller inte, så kan man tänka sej in i situationen
2021-05-25

  Kungskobran VIP
Vilken härlig fin historia, sann eller osann ingen skada skedd.
2021-05-24

  Eva Langrath VIP
En spännande text som gör möjligt för tolkningar. En pojkes fantasi eller ett övergrepp?
2021-05-24

    Lena Staaf VIP
En spännande text om det som måste betraktas som ett övergrepp från lärarinnans sida. Sådant,förekommer faktiskt. Det väcker funderingar. Var det ett vackert minne - eller?
2021-05-24

  Marita Ohlquist VIP
Jag tolkar texten som en ung pojkes fantasier om en älskad lärarinna.
2021-05-24

  AiA Maria den fria
Välskriven text som väcker tankar

Kärlek
kan förväxlas

Minnen
kan förvanskas

också...

Tack!



2021-05-24

  Öknens Ros VIP
En kärlek som i minnet består.
2021-05-24

  Feliaxel VIP
Verkligen osannolikt detta
2021-05-24

  Nanna X
All kärlek är vacker. Men jag blir lite bekymrad av att pojken var så ung. I dikten.
2021-05-24

  Maria Sundelin VIP
Livets ljus och mörker går ofta sida vid sida
2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO