Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slocknar

Vad händer när du slocknar?
ser du ljuset i tunneln eller står du i dimman medan den tjocknar

kommer du till gud när du checkar ut?
Eller hamnar du i helvetets eldar som ett sista avslut

Vad är det som säger att himmel och helvete finns?
Är det något påhittat eller något som någon på riktigt minns?

Varför tänker du ens på det nu?
Varför ockupera hjärnan med ångestens sus?

Vad som händer när du inte längre kan andas eller räkna dagar
Kommer ändå inte spela någon roll hur mycket du än svaret jagar

Varför jagar du svaret när du står mitt i det?
Varför jagar du när du egentligen vet?

För du vet, lika väl som jag
att du kommer att få reda på hur det blir en vacker dag

Du behöver bara se om det du har just nu och vad du kan ge
Så kommer allt bli bra när du lämnar jordelivet ska du se

Lev i livets mening istället för att söka efter den
För meningen med livet är det du kan kalla hem




Fri vers av EnjaB
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-19 22:57



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Gillar slutraderna lite extra här i denna "existentiella" dikt.
2021-05-20
  > Nästa text
< Föregående

EnjaB
EnjaB