Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glockan tickar

Men måste vi på allvar börja klä oss i kevlar för att inte riskera ångestfyllda blodfläckar när små jävlar i flock leker ’jaga’ med kniv och Glock.
Ingen av dom tycks heller tro att en riktig gangster
inte är berättigad till att erbjudas ärliga chanser.

Det har uppstått en ny standard;
den närmaste huggs i ryggen utan att en orsak finns förankrad
och där dom får det till att det är verkligheten som ljuger
Så hörs ett bestämt klickande och där blev verklighetens kostym illasittande
när insikten slår rot och det går upp för dom att klickljudet tillhör en Luger.

Där börjar de alldeles försent att använda respekt och ärlighet
men skadan är redan skedd och blir konkret
Men på allvar först när blod färgar kniven ’mora’
samtidigt som arga röster ekar ’hora’
Och med hjälp av ilska och spadtag
samlas en hög med unken jord
där hålen bredvid är tänkt att bli en familjegrav
Och media kan uppdatera folket att det inträffat ett nytt mord.




Fri vers (Spoken word/Slam) av EnjaB
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-24 00:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

EnjaB
EnjaB