Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På födelsedagen du inte har

Mamma
Ibland kan jag tro att du funnits
Upplevt åren
Att du fanns när jag tog examen, körkort, flyttade ihop
Att du hörde när jag fick första jobbet, blev gravid, fick missfall, bytte arbetsplats
Att du var där då vi fick första barnet, andra och tredje
Att du grät en skvätt på dopen
Att du satt vid honnörsbordet på bröllopet
Att du var med på födelsedagar, skolavslutningar, julaftnar, nyårsaftnar
Att vi pratat, skattat, gråtit, våndats, oroats, bråkat, försonats
Att du kommit med råd, visat vägar som jag följt ibland
Mamma
Ibland får jag för mig att du funnits vid min sida
Vet att det inte är sant
Alla år som gått var utan dig
Så länge jag minns finns du ändå lite här med mig
26 år sedan idag
Som jag kunnat fira dig på din födelsedag

©Malin Tyberg




Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-21 12:18



Bookmark and Share


    Steff...
Malin klart du kan hon är vidare där uppe någonstanns
Bara att fira
så fint skrivet
Jag skrev en dikt till min mor när hon dog försvann men minenen är
Du skriver så fint fortsätt ser fram imot att se dig live
2021-07-07

  Monica Lindgren
Fin dikt till mamma! Ingenting kan ersätta en mamma!
2021-05-22

  Briza media
Innerliga ord, starkt och osentimentalt flrmedlade. Fint. <3
2021-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP