Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Riktig Mara!

Vad kallar man en sån som mig?
Har passerat gränsen för en tjej.
Det var längesen jag var en tös,
och oskuldsfullt bekymmerslös.

Så en flicka är jag knappast mer,
för jag ingen sån i spegeln ser!
Jag ser inte heller någon dam,
fastän min spegel har guldram.

Och inte syns där någon mö...
den donnans blick är alltför slö,
på kvinnfolket som blivit tant.
Kanske gumma vore mera sant.

Fast det stämmer inte riktigt in,
på den beskrivning som är min.
I återspegligen med de omkring
blir bilden till en satkärring!

Ja! Det rätta kanske är ragata...
Ett rivjärn, häxa... eller skata..?
Så det rätta svaret ska nog vara
en drake och en riktig mara!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-30 07:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP