Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyrvaktare

Jag letar
i den bläckblå skymningen.
Jag letar
djupt in i det tilltagande mörkret
i tystnaden mellan orden.
Jag letar efter en fyr i natten
en ljussignal att navigera efter.

Jag längtar efter en tystnad så stor
att hjärtslagen når örat inifrån
som lågmälda viskningar.

Jag letar inte efter fyrverkerier
korta explosioner
av ljuvligt förvirrande färger
snabbt upplösta i tomhet
inte efter ekon
som tycks komma från alla håll
förvridna av existensens topografi.

Jag längtar efter riktning och kontakt.

Fyrvaktaren skyddar lågan
putsar prismat
låter ljuset brinna.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-30 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP