Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto eget privat


Rabarber

 

Solen lutar sig mot molnen
den blå himmelen hålls uppe av
träden som en spegling av gröna bladkronor
De grönt skimrande grässtråna når
ögat
om de stannar upp
hörs svalorna susa i vinden

Gullvivor och hägg delas av
asfaltens stig
bakom det röda huset står
äppelträden i blom
munnen andas in årstiden
med fågelkvitter och hoppande
harar
En fjäril smeker mjukt kinden
en gåva till sinnet av naturens
kärleksvals

Rabarberns ståtlighet smakar
i gommen med droppar
av vaniljsås

Copyright Susen

 




Fri vers (Fri form) av Susen VIP
Läst 727 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2021-06-06 19:55



Bookmark and Share


    Steff...
så fint
2021-06-30

  BenGust VIP
En räcka små sommarsinnliga bilder att ta in. Fint.
2021-06-24

  lodjuret/seglare VIP
Det fanns en text i butiken idag, där var det minsann korsdrag, rabarber på varor lades av var hand, de läste sig till ur blad ibland, det var som musik tyckte både de o jag...
2021-06-20

    ej medlem längre
En svensk sommar har kommit nära!
2021-06-11

  J-M
Smakrik, bildrik och sinnlig. Fin!
2021-06-10

  Eva Langrath VIP
Vacker sinnlig dikt med rabarbern i fokus. Grattis till utvald text.
2021-06-08

  Kajan VIP
Det finns en sinnlighet och glädje i dikten som får mig att bli glad; naturen betraktas inte, utan man ÄR i den upplevelsen.
2021-06-08

    Elisabeth Nilsson VIP
En härlig sommardikt med många smaker! Grattis till guldstjärnan:)
2021-06-07

    Åstrand
"Solen lutar sig mot molnen". Vilken lysande formulering.
2021-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Jättefin text med sommarkänsla.
2021-06-07

  Öknens Ros VIP
Grattis till Guldstjärnan! :)

Härlig hyllning till sommaren, fint illustrerad med rabarber som lär bli paj med vaniljsås.
2021-06-07

  Maria Sundelin VIP
Härlig sommarbild
2021-06-07

  Sparvögat VIP
Smaken av sommar vilar här...
2021-06-06

  alicja lappalainen VIP
sommar njutningar för alla sinnen
2021-06-06

  Larz Gustafsson VIP
Jag har inte ätit rabarberkräm sedan jag var barn.
Den min mor gjorde var fenomenal.
2021-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP