Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motsatser

Att vara obstinat, käfta emot,
kan möjligen upplevas som ett hot,
eller som ett utslag av normalt trots,
och syftar till att ett misstag begåtts.

Vem som visat sig ha rätt eller fel
är en annan del av ett dagligt spel
mer likt pingpong mellan ja och nej
tills någon ber att få tacka för sej.

Och visst kan någon bli för påstridig,
sakna förmågan att vara smidig.
Det kan leda till misshälligheter
som i värsta fall leder till dumheter.

Då bottnar det oftast i envishet,
en egenskap som ställer till förtret
och drabbar i så fall båda parter,
envishet inbegrips bland avarter.

Men envishet är också till fördel
menar de som lyckats bra med maktspel.
Om den synpunkten tvistar de lärde,
den arrogante och den älskvärde.

Det tar oss tillbaka till ruta ett
och får oss att tvista om fel och rätt.
Om någon i trots vill käfta emot
så är vi tillbaka till diktens rot.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 75 gånger
Publicerad 2021-06-17 10:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström