Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när jag och mannen min satt på vår balkong skedde ett riktigt drama, stolt glädje övergick i strid, sorg och vänskap stor.


om en liten trast en sång i moll... och om tröst

En liten koltrast på vår bakgata
tog sina första flygtag
så kom en skata
som ett lag
två trastar slog
denna svar-vita ragata
hon gjorde luftpiruett och log
för en annan skata smög
såg hur liten unge flög
på fel sida mur så hög
höga pip, fjädrar överallt,
så var allt tyst
en lång stund hördes inte ett knyst
två fåglar svarta och vita nöjda var

liten trastamor satt vid muren kvar
med sång i moll gavs sorgen röst
så kom den andra trast
hon hämtat lite mat med hast
matade sin vän med kärleksfull tröst




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 107 gånger
Publicerad 2021-06-21 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion