Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På min altan

En bofink på min altan
trött och hungrig
bad om mat och dryck
och lite mänsklighet
han fick tallriken full
med frön och vatten
kärlek av en hona
och värmande närhet

En humla på min altan
ville ta kommandot
tog gaffeln och kniven
och åt av min buffé
drack hela min karaff
av gammalt årgångsvin
fick lite snurr i mössan
klart jag blev lite sne

En älg på min altan
kom en augusti afton
när solen gått ned
och rörde på sin svans
vi hade några gäster
han talade om jakten
i en demonstration
och bjöd upp till dans

En dam på min altan
var något kärlekskrank
hon ville leka kärlek
och allt som det innebär
hon hade rosa klänning
såg så behaglig ut
ville stanna hela livet
sa att hon var kär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 338 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-07-01 07:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
I nuet är sådana ögonblick helt underbara!
2021-09-02

  Anya VIP
Så fin. Faller särskilt för sista strofen som på något vis smakar lite mörk. Jag kanske tolkar fel?
2021-08-31

  AiA Maria den fria

Rika
ögonblick
förmedlas
som i en dans

Tack!
2021-08-20

    Steff...
Ja m,ycket drinkar där o fullesvar
kul så bra!
2021-07-02

    Lena Staaf VIP
Rolig och fantasifylld dikt om allt möjligt och omöjligt som kan hända på en altan!
2021-07-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantasifull och glädjande dikt sommarton.
2021-07-01

  Öknens Ros VIP
En altan där mycket händer!
2021-07-01

  Feliaxel VIP
Altanen där mycket kan hända
Kul
2021-07-01

  Maria Sundelin VIP
Sagostil mysig
2021-07-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO