Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlekens Lov (1 Kor 13:4-13)


TÄNK OM VI ALLA DET FÖRSTOD

Kärleken är tålmodig och god.
Tänk om vi alla det förstod...
Kärleken är inte stridslysten,
Bär inget agg inunder bysten
inte skrytsam och ej uppblåst,
trots ett innehåll så grandiost.
Den är inte heller utmanande,
aldrig någonsin förmanande.
För kärleken är inte självisk,
en sådan tro är bara hednisk.
Den brusar aldrig heller upp,
låter ingen sättas under lupp.
För den vill ingen något ont.
Så svårgripbar dess horisont.
Den finner inte glädje i orätten
men gör ej någon reträtt sen.
Kärlek gläds med sanningen,
men förlåta allt den kan igen.
Ty allt bär den och allt tror den
som endast kan se godheten.
Allt hoppas och uthärdar den.
För Störst av Allt är Kärleken!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2021-07-04 09:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP