Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avkall

Hälsa och ålder är två faktorer
som, var för sig och tillsammans,
påverkar vår tillvaro.
De är hela vår levnads motorer
och nödvändiga för balans
genom ständig närvaro.

När dessa faktorer ger oss problem
tvingas vi att göra avkall
på våra levnadsvillkor.
Vi existerar ju i ett system
där mycket kan vara gränsfall
som på detaljer beror.

Vi drabbas av nedsatt hörsel och syn
och rörelsebegränsningar
av ålders- och hälsoskäl.
Och visst är det trist att läsa menyn
för vad som var dag betingar
om allt ska gynna oss väl.

Var morgondag har något nytt att ge
och leder alltid till nästa,
vad den än har i skötet.
Den innebär nog både väl och ve,
något kan bli till det bästa
inför det givna mötet.

Men se dagen an med viss optimism,
din dag blir vad du gör den till
oavsett dina vanor.
Kanske kan du lösa någon schism
och hitta känslan av goodwill
i nya levnadsbanor.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-04 09:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv tror jag att detta är min sista sommar.
2021-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström