Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlig hobby



Han var strax efter 30-fyllda
Och hade en hemlig Sommar
Hobby han inte vågade tala
Högt om

Han gick till Finska förenings
Möten (innan Corona slog till)

Och Dansade Jenka. Tango
Disco och annat lyssnade
Sen till Finska Kareoke-sånger.

Heller än bra. bland svettiga
wet T-shirt ungdomar,samt
stapplande glada gamlingar
Helt utan släkt-anknytning

Men vad gjorde det
När det var så himla roligt!

Han hatade så Coronan som
ställt in han hemliga last nu
För två säsonger i rad redan!

Fast lusten hade inte gått bort
Fanns kvar. Nästa säsong då
skulle han dansa o tjoa igen

"Voj veljet. Roki ver.Hands Up"
Alla levnadsglada!

Så mycket hade han ju ändå
Lärt sig

Och bara hoppas på att några
söta sjuksköterske elever kanske
ändå fanns kvar att slingra sig med

Där han satt i en långtradare
och körde uppåt Norrbotten
till i det skira Midsommarnatts-ljuset




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-07-12 20:55



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint och roligt porträtt! Livsglädje.
2021-07-13

  Koloristen
Den där långtradaren satt klockrent. Tack.
2021-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP