Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vildgässens flykt

Vildgässens flykt
Som en plog över skyn
ser man fåglar över byn
Det är vildgässen man ser
de mot värmen sig beger

De flyger över hav och land
högt över kustremsans rand
Över hus och vackra städer
färdas de i allt slags väder

Ledar gåsen styr sin skara
ett stort gäng av fåglar bara
Fjorton vildgäss där på rad
sjungande sin serenad

Efter lång och trogen färd
når de så sin nya värld
Långt från landet där i norr
där är solen varm och torr

Där på Syd Afrikas stränder
samlas gäss från många länder
Träffar dem de redan känner
kanske möta nya vänner

Några månader varje år
detta tillfälle de får
Men då våren kommer i april
återvänder de som vill

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 288 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-04-10 12:34



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint dikt om vildgässen.
2024-04-12

  Blomma-Stjärna VIP
o, ja, det hade jag nästan glömt; snart får vi se vildgässen åter-komma; då är det vår!
Bra diktat om vildgässens tur-o-retur!
2024-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om vildgässen som flyger med fria vingar.
2024-04-10

  Maria Sundelin VIP
De får se världen
2024-04-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO