Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meningen med livet

 

Vem har sagt att det

bara skulle vara lätt? 

inte jag, tvärtom 

 

Vem har sagt att det

inte skulle vara kul?

inte jag, tänk om

 




Bunden vers (Haiku) av Nanna X
Läst 210 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-07-29 19:39



Bookmark and Share


  Nanna X
Grejen är ju den att livet kan vara kul fast det är svårt.
2021-07-30

  TrollTörnTrappan VIP
Yes, viss tyngd skänker förnöjsamhet. Fyndig relation, inklusive likheten mellan tvärtom /tänk om!!

Om än retorisk så är "Vem?" en rolig fråga att ta på allvar.
På A svarar jag Kronblom med övertoner av Roy & Roger [både gött och lätt att leva].
På B svarar jag en blandning mellan Lars Norén, Saga Norén och några skopor Luther [med reservation för fördom].
2021-07-30

  lodjuret/seglare VIP
Meningen med livet är att leva det.
2021-07-30

  Marita Ohlquist VIP
Livet kan kännas besvärligt
men även underbart härligt.
2021-07-30

  Maria Sundelin VIP
Eller som svaret är i Liftarens guide till galaxen 42
2021-07-30

  Monica Lindgren
Helt riktig tanke! Det är både svårt och kul att leva!
2021-07-30

    Lena Söderkvist VIP
Ett fint sätt att säga Fånga dagen. Det är precis som du säger, vi tvingas alltid att ta det onda med det goda, men även motsatsen, tack och lov.
Formen du har valt är läsvärd och skapar eftertanke.
2021-07-29

  lodjuret/seglare VIP
Rubriken påminner om en film av och med Monty Python. Själv har jag även skrivit om saken flera gånger. Samtidigt tvingas jag inse att även om det vore 'bekvämt' om alla hade samma åsikt om saken, det skulle kunna underlätta. Tänk om alla trodde, kände, tyckte som du. Se det skulle ju vara 'något'. Men vet ens du vad du har för preferenser för var liten sak eller händelse som äger i tid och rum? Önskvärt vet jag inte ens om alla kunde ha samma tyckta sfär som någon Marie, Eva, Tor-gny eller Sixten. Eller för den delen Annax...
2021-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X