Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En overklig resa i verkligheten.


Upp under takfoten


Upp under takfoten
sammankallas tiden igen
från alla hörnen.
Den har utforskats
i all sin förklädnad
som sekunder, minuter
och timmar.
På sistone nynnar de
i förbigående.
Men här på vinden,
i fönstren och på väggarna,
tjocknar den ned nu.
Dess muskler blir mjukare
än lera, men i fast form
håller den ut under natten.
Den andas jämnt
och räknar tidvatten
från cikador.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 195 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-07-31 11:00



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Å, så fint och proffsigt! Men dikten öppnar sig inte riktigt för mig, och det säger nog mer om mig än om dikten! Läser den igen...
2021-08-04

  A. S.
Drömlikt tillstånd. Vinden som tidssammankallare och förtätare, drömmaskin. Fin text!
2021-08-01

  alicja lappalainen VIP
en surrealistisk dikt i Salvador Dali anda
2021-07-31

  Bengt H VIP
Bra beskrivet, inte så lätt att få till.
2021-07-31

    Sefarge VIP
Mästerlig ordmålning!
Njutbart tack!
;)

2021-07-31

  Linil VIP
Grymt bra, målande språk, gillar :)
2021-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen