Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursprunglig

när jag vaknar
fylls andetagen
av det osynliga
och töms
en puls en del av mig
såvitt jag uppfattar
utan början och slut
vinden rör kinden
bekantar mig med idén
att bjuda in
det större det obegripliga
till mitt mörkrum
och tilltala den okända
om än ord är otillräckliga
så gör sig en närvaro påmind
i mitt synfält
hela jag finner mig stå
i den intagande vind som omger allt jag förstår
du bär namnet Gud, universums allt-i-allo
i tro och liv




Fri vers av Per Rydberg
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-18 20:06



Bookmark and Share


  Koloristen
Larz har en poäng. Tvivel på och okunskap om vad Gud uppenbarat i sitt ord är definitivt inte ödmjukhet.
2021-08-19

  Larz Gustafsson VIP
Ödmjukhet är att inte veta.
Märkligt.
Är det vad Gud vill, att vi inte ska veta?
Knappast!
Han gav oss Bibeln som ett kärleksbrev och en kompass.
2021-08-19

    Lena Staaf VIP
Vacker och ödmjuk text om att öppna sig för Gud.
2021-08-19

  Anya VIP
En fin och ödmjuk text med tron i centrum. Tycker om.
2021-08-19

  Larz Gustafsson VIP
Får och får...Vi har yttrandefrihet i Sverige.
Och statskyrkan, som kollektivanslöt, är ett minne blott.
Gud ske lov.

Jag hatar religion. Den är Guds största bekymmer.
Jesus kom inte med religion utan med LIV. Det gör Han fortfarande.

Du ska inte lägga saker i min mun, Lodjur.
2021-08-19

  lodjuret/seglare VIP
En troende kan påstå att Gud finns, men ej 'ateist' får inte påstå att Gud inte finns. Det är vad som är jämlikhet? I en del religioner finns det en massa gudar och i det romerska riket gick det att upphöjas till gudomlighet... Intressant är det, minst sagt, hur människor förhåller sig till religion.
2021-08-18

  Larz Gustafsson VIP
Gud är inget namn. Men Jesus är det. Och så heter Han.
I inget annat namn finns räddning.
2021-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg