Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Penningaristokratin

Längtans blå ränder blir till en stilla stril av
lönepåslag. Över högar av papper stiger en ton
svarta röster, svarta pengar, och Rut och Rot.
Penningaristokratin tävlar om mest av allt.


Tvekan, tvivlet, tanken gnager, är detta nog?

Kustens alla små städer kräver en hamn av
trädäck, turistvänlig väder, och en bod för
dunkla drömmar om fiske, not och garn.
Penningaristokratin tävlar om mest av allt.

Tvekan, tvivlet, tanken gnager, är detta nog?

Livets blågröna ränder, väver ett band av
Hav och land, skog och sjö, himmel där
Svarta fåglar ropar hest, värmen stiger.
Penningaristokratin drömmer sig ansvarsfri.

Tvekan, tvivlet, tanken gnager, är detta nog?

En ny ton går igenom världen, i svärtan av
det som brunnit för länge i rädslans kval där
tvekan, tvivel, tankens gnag kan bli till handling.
Leva livet varje dag fri från penningaristokratin.







Fri vers av 1001
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-21 17:27



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Smått revolutionär ton i denna symmetriskt strukturerade dikt med ett omkväde med allitteration efter varje strof utom i den sista, där det (tyvärr) bakats in i texten.



2021-08-21
  > Nästa text
< Föregående

1001
1001