Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att tiden går och att något måste tas om hand


Skaka farmor

Det är Längesedan det började
Och jag har sett det hända över tid
Redan när jag var barn
Var striden i gång
Obalansen uppenbar
Rika mot fattiga
I sin egen rätt att
Berika sig på livets bekostnad,
förtrycka och föröda
Jordar utarmas
Skogar skövlas
Fiskar tar slut
Insekter försvinner
Allt händer nu
även för mig
Blir osynligare, dag för dag, äldre
Som en flykting olycklig utan land
Som en flicka i patriarkatets logik
Som en homosexuell på bal
Inte värd att lyssna på
Inte värd att dansa med
Vet förresten inte om jag kan längre.
ålderismen är ett spöke
I varje hörn en bortvänd rygg
Min farmor sa
”Sinnet är det samma”
Hon var över 80 då.
Min mamma är över 90 nu
Gissa min ålder
Och rädslan för
Det kommande förfallet
Måste brytas, förnekas och förebyggas.
så ser jag livet som vi känner det
Gå upp i rök, bokstavligen.
Skit i mig, jag kan snart dö
Gör nått då!
Naturen, biosfären, klimatet den pågående artdöden
Rädda livet på planeten då ...lägg på ett kol
Sen kan jag dö i frid
För mina barn och barnbarns skull.




Fri vers av 1001
Läst 102 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-08-21 20:07



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Kloka ord faller från din penna…
Känner igen känslan!
2021-08-25

    Lena Söderkvist VIP
Helt allmänt känner jag så här också, men vad hjälper det. Det är mig själv det skadar. Nu har jag lärt mig att man istället skall bli förbannad och tala om det. Tillräckligt många arga kan göra skillnad.
Välskriven text i alla fall, och den väcker sympati.
2021-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Garvar!
OK...
Vi hade pogo.
2021-08-25

  1001
Även min generation behöver skaka. Inte bara barn och ungdomar. Skaka farmor kanske är en dans. Visa att man lever och rör sig, fastän bäst före datum passerats.
2021-08-22

  Larz Gustafsson VIP
Jag trodde att Skaka Farmor var en ny sport, som Hiva Hilding eller Kasta Margit.
2021-08-22
  > Nästa text
< Föregående

1001
1001