Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivning med en handfull härinne. Gunwale gav mig orden "ting, varor, järnhandel". Som vanligt lagt till 18 så blir 21 ord. Här inspirerad av intryck från järnaffären 1984 i norrländska byn som ändå hade det mesta.


PlastSkruvar (stafett 16)

 

 

- Tingelingepling!

- Jomengoddagoddag!!

- Behöver Yatzytärningar...

- Ärju järnhandel heltenkelt.

- Jättetråkigt hörru!

- Harvi däremot gummigrimascher :-)

- Ochkolla, RymdPlastKrigarGubbar!!!!

- Badmintondockor påköpet..

- Varordentligt sortiment!

- Verktygslådor längrevarar.

- Papphammare?

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-22 19:55



Bookmark and Share


    prima donna
Hihi snillrikliga ord utan särskrivning :)
2021-08-28

  Chan VIP
Som skåning kom jag att tänka på kamelåså, så jag var tvungen att titta på den igen. Det kommer upp ett klipp på Youtube om du googlar ordet. Ibland er det svaert at forstå hinanden.
2021-08-23

    Lena Söderkvist VIP
Också ett sätt att skapa sammansatta ord. Kul grepp. Mystiskt sortiment, men det skall ju vara plast överallt nu för tiden.
2021-08-22

  TrollTörnTrappan VIP
...tänkte mig närmast som förkortning av "Det var minsann ett ordentligt sortiment av varor!"
2021-08-22

  Gunwale VIP
Varordentligt? Är det varor+ordentligt? Eller typ varsamt+ordentligt? Är det ett etablerat ord, eller ett vanligt sätt (i den trakten) att skapa ord? Eller ett TTT-ord?
En gunnarpapphammare skulljavilja ha.
2021-08-22

  TrollTörnTrappan VIP
Även jag blev nöjd med "varordentligt sortiment"! Hohohojo, stafettpinnarna kunde här särskilt lätt bli stora//tunga//långa. Emellertid om du vill ger jag gärna utdrag ur orden...
2021-08-22

  100apor
Haha varför känns det som jag kommer få tre riktigt stora stafettpinnar från sortimentet att kånka på!

Fåordig konversation i norrländsk anda. Gillar "varordentligt" tillsammans med "sortiment".
2021-08-22

  Nanna X
Haha smart sätt att spara antal ord genom sammansättningar ; ) Roligt med dialog!
2021-08-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP