Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå tro och handling


En dag kommer Jesus

En dag kommer
Jesus
Och knäpper med fingrarna
Efter att allt vi känner som
Livets samband gått förlorat.
Den dagen ska Jehovas vittnen och
Alla andra som nyttjar
Snuttefilten
Tro
förvånat förstå att de hade rätt.
Om Jesus inte knäpper
Är vi alla förlorade.

Eller så samlar vi oss
I detta nu
Till ett gemensamt
Jävlaranamma
Och ägnar oss åt
Det människor kan bäst.
Skapa om världen tillsammans.
Vi kan börja med att sluta
Föröda helheten av liv
Låta allt liv flöda
För sin egen skull och vår.
Vi är ändå Ett.
Se Skogar breda ut sig
Och jordbruk ställas om.
När vatten flödar rent,
När allt tickar på igen
kan vi tro på vad som helst
Även fixargudar och vikten av att
Ha det bästa vinet i vårt glas.

Den Gud som kramar mitt hjärta
Kramar det hårt
Nu är dags att vakna
Och jag ber om ord och kraft
Att få tjäna livet
Meningsfullt.




Fri vers av 1001
Läst 113 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-24 13:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bibeln talar mycket riktigt om att tron utan gärningar är död. Det ser vi i Jakobs brev. Men den talar också om att man INTE blir frälst genom gärningar utan genom tro.
Om vi hade kunnat bli frälsta genom gärningar, så hade Jesus inte behövt dö för våra synder. Han är slutet på lagen som frälsningsväg.
Beklagar att jag var onödigt burdus.
2021-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Jag ber om förlåtelse för det uttalandet.
Men det verkar som om det du skriver, det skriver du i syfte att provocera kristna, eller också saknar du kunskap om kristen tro, d v s du är inte frälst/född på nytt.
2021-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Om man tror på Jesus svär man inte.
Du är en fejk.
2021-08-24

  AiA Maria den fria

..o vandra värdigt
på vår moder jord
-ej för att äga men att värna

Amen


Tack!
2021-08-24
  > Nästa text
< Föregående

1001
1001