Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I naturens famn!

Vi bestämde oss för en skogstur.
Kokade en termos med kaffe bredde goda smörgåsar åt oss.
Tog även med vatten, för värmen var på topp.

När vi körde på skogsvägen fick vi uppleva
något som vi blev konfunderade över.
Det var fullt med fjärilar (Sorgmantlar), vi hade aldrig upplevt något sådan.
De var överallt, många blev överkörda av oss.
Vi tittade på varandra och min man skakade på huvudet.

Så kom vi äntligen fram till vårat blåbärsställe.
Vi plockade det vi ville ha, sedan njöt vi av medhavd fika.
När vi vände hemåt såg vi först en tjäderhona sedan en räv.

När vi kom hem kom regnet och åskan, det är sommar det.
Naturen ger oss så mycket, vi måste värna mer om den.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-25 15:18



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En intressant och välskriven betraktelse.
Innehållsrik picknick: Både sorgmantel, tjäder och räv! Naturen kan vara frikostig!
2021-08-31

  stormengudrun VIP
Fint beskrivet om naturens växlingar och allt underbart som finns i den:-)
2021-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en härlig dag ute i naturen och en påminnelse om att den måste hanteras varsamt.

2021-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Absolut.
2021-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP