Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av alla nätter när tankarna inte ger mig ro att sova.


Godnatt eller godmorgon, välj själv.

Hjälp jag kan inte sova!
Somnade klockan 23.00 ca
och vaknade 02.30 och har inte
kunnat somna om.

Sitter vid mitt köksbord med
en kopp te, och försöker få ordning
på tankarna som far genom huvudet
som små ilskna blixtar.

Tänk vad tankar kan ställa till med!
Och inte finns det någon knapp
för att kunna stänga av dem och få ro.
De susar runt som små klotblixtar därinne.

Känner ni igen situationen?
Alla har vi väl någon gång råkat ut för
detta, eller finns det någon som faktiskt
sovit varje natt i sitt liv utan tankar?

Finns det någon som är så tillfreds
med sitt liv varje dag, att de kan lägga sitt
huvud på kudden, lägga sig skönt tillrätta
och sen somna med ett leende på läpparna?

Om det gör det, så ska personen ifråga
vara lycklig och tacksam för denna gåva,
ja för det är en gåva med stort värde,
så vårda den ömt och känn dig tacksam.

Nu har jag druckit ur min mugg med te,
och ska göra ett nytt försök till lite sömn.
Senare idag blir det födelsedagskalas med
barnbarnen, tvillingar som blir elva år
.
Klockan är nu 05.00
Godnatt eller god morgon, välj själv.









Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-05 04:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP