Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De 7 dödssynderna

Högmodet har alltid rätt
och ett överlägset sätt.
Går med huvudet upprätt.

Girigheten vill ha mer
av all lyx som ögat ser.
En som tar och aldrig ger.

Vällusten saknar moral
med sinnlighet som ideal.
Njuter utan samvetskval.

Avundet är missunnsam.
Uppsynen är ej klädsam,
på den som är otacksam.

Frosseriet får ej nog...
Maten är som en älskog.
Berusar sig i rent ofog.

Vreden är urskillningslös.
Livsfarlig och hämningslös
Personen är helt kärlekslös.

Lättjan sitter hellre still
än att behöva hjälpa till.
Ingen latmask jobba vill.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-05 08:36



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Snyggt ordat om dödssynderna.
2021-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP